© Wouter Vellekoop

Jong KC Lunchconcerten

Koninklijk Conservatorium
vr 24 jan - vr 11 jul
vr 24 jan ’25
-
vr 11 jul ’25

Iedere twee weken organiseert de School voor Jong Talent op vrijdag een lunchpauzeconcert waar de leerlingen openbare uitvoeringen verzorgen. In deze serie kan het publiek kennis maken met alle verschillende onderdelen van de Jong KC Muziek: koren, kamermuziekensembles, solisten en combo’s.

De lunchpauzeconcerten duren 30 minuten, en ze vinden plaats in het traptheater naast de ingang van Amare. Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!

De School voor Jong Talent

Een volwaardige muziekopleiding voor jong talent
Kinderen met passie voor muziek willen het ook heel goed kunnen. Zij oefenen intensief en langdurig om hun instrument technisch te kunnen beheersen en om te kunnen begrijpen wat er in de muziek gebeurt.

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium is een leeromgeving waar we jonge mensen met een passie voorbereiden op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst in combinatie met regulier onderwijs (primair en voortgezet).

Plezier, uitdaging, kwaliteit
Jong KC Muziek is binnen de School voor Jong Talent de afdeling die zich op de jonge musici richt. Jong KC Muziek biedt opleidingen in alle instrumentale hoofdvakken, zowel voor jazz als voor oude muziek en klassieke muziek. Daarnaast kan er zang en ook compositie gestudeerd worden. Wij bieden volledige opleidingsprogramma’s met hoofdvaklessen, correpetitie, pianoles, solfège, gehoortraining, ensemblezang en muziektheorie.

10 januari spelen ensembles die zich aan het voorbereiden zijn op hun concert in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam op 5 februari. Ze zijn met de voorbereidingen begonnen voor de kerstvakantie in de 'Werkplaats'. De Werkplaats is een vak op het JongKC waar leerlingen in verschillende bezettingen alles leren over samenspel en samenwerken in kleine ensembles. 

Programma
Zlata (viool) en Jala (contrabas)  Suite van Glière
Het koperensemble speelt 4 delen uit de ‘Danserye’ van Tylman Susato 

24 januari speelt het barokensemble. Dit is een ensemble dat wordt begeleid door barokspecialisten, ze kijken tijdens de repetities naar samenspel, maar leren ook vooral over de regels van de uitvoeringspraktijk. In de barokmuziek gingen componisten zoals Fasch er vanuit dat musici wisten hoe ze met goede smaak de muziek konden spelen. Waar welke articulatie werd gebruikt, hoe de dynamische opbouw was en waar extra noten ter versiering gespeeld konden worden. 

Programma
Sonate in B van Fasch voor Blokfluit, Hobo, Viool en Basso Continuo
En Izaak (gitaar)