Swinging Holidays ft. James Carter & Marjorie Barnes

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
za 14 dec / 20:15
za 14 dec ’24
20:15
  • za 14 dec ’24
    20:15
    Concertzaal

Luid de feestdagen swingend in met Christmas Jazz at its finest! Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw viert de kerstdagen met de mooiste jazzstandards en de legendarische kerstmuziek van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong. Na bijna twintig jaar staan het Jazz Orchestra en de Amerikaanse saxofonist James Carter weer samen op het podium, ditmaal met de eveneens Amerikaanse zangeres Marjorie Barnes. Verwacht een concert met jazz klassiekers uit de jaren ‘50 en prachtige versies uit het American Songbook, uiteraard met een knipoog naar kerst.

“To hear saxophonist James Carter is to be blown away” schreef de Washington Post al over deze legendarische Amerikaanse saxofonist uit Detroit. En niets is minder waar. Carter is een muzikale veelvraat: hij bespeelt alle soorten saxofoons en speelt alle soorten jazz, van oude stijl tot moderne bop. In één set kan hij eigenhandig de hele jazzgeschiedenis beslaan, met verve.

Zangeres Marjorie Barnes heeft een carrière die inmiddels meer dan vijftig(!) jaar omspant. Ze is geboren en getogen in New York, en begon haar carrière in Broadwaymusicals als Hair en Dreamgirls. Ze werkte samen met artiesten als Frank Sinatra, John Clayton, Marcus Miller, en drummer Mel Lewis. Als Grand Lady of the American Songbook en Christmas Jazz kan zij je als geen ander meenemen in de kerstsferen.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse en behoort tot de top van Europa. Traditiegetrouw geeft de bigband een feestelijk eindejaarsconcert. Tijdens eerdere edities nodigde de bigband o.a. Jose James, Oleta Adams, Kurt Elling en Jazzmeia Horn uit om met hen de feestdagen te vieren. 

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Over het Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De bigband behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.