An Old Hall Ladymass

Trio Mediæval, Catalina Vicens
di 22 okt / 20:15
di 22 okt ’24
20:15
  • di 22 okt ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Het prachtig gedecoreerde 15e-eeuwse koorboek, bekend als het Old Hall-manuscript, werd ongeveer 400 jaar lang verloren gewaand. Totdat het aan het einde van de 19e eeuw opdook in een katholiek seminarie. Het was de grootste nog bestaande verzameling middeleeuwse motetten en misdelen en werd meteen de meest gevierde bron van Engelse muziek uit die periode. 

De Old Hall-manuscript is in eerste instantie door één enkele schrijver opgetekend, die als doel had om ervoor te zorgen dat de muziek van zijn medezangers niet vergeten werd. Velen van hen zijn alleen bekend uit dit manuscript, en in dit programma vinden ze na ruim een ​​half millennium stilte hun stem terug. Getransformeerd door de zang van Trio Mediæval in het gezelschap van Catalina Vicens schitteren deze werken naast nieuwe muziek van Marianne Reidarsdatter Eriksen en David Lang.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Credits

Trio Mediæval:
Anna Maria Friman zang
Linn Andrea Fuglseth zang
Jorunn Lovise Husan zang

Catalina Vicens organetto