Gnawa Markt

Marrakesh Plein Bazaar
Gnawa Festival
zo 10 nov / 13:00 - 19:00
zo 10 nov ’24
13:00 - 19:00

Proef de sfeer van de Marrakesh bazaar en geniet samen met familie en vrienden van een gezellige dag! Met meer dan 20 standhouders verwelkomen we je graag tussen 13.00 en 19.00 uur op het Kunstenplein.
  

 

Welkom in de betoverende wereld van de Noord-Afrikaanse cultuur! Na het succes van de afgelopen edities van het Gnawa Festival, voegen we een nieuw element toe aan het festival. Op 10 november verandert het Kunstenplein van Amare in een ware bazaar! Of je nu samen met je familie, kinderen of vrienden komt, het wordt een dag vol gezelligheid, verrukkelijk eten en boeiende activiteiten. 

Muziekliefhebbers kunnen zich laten meevoeren door livemuziek van Gnawa-legende Hamid el Kasri en de band Aïta mon Amour, die de rijke klanken van Noord-Afrikaanse melodieën tot leven brengt. Naast muziek nemen we je mee op een culinaire ontdekkingsreis, waar je de smaken van Noord-Afrikaanse gerechten leert kennen. Waan je daarnaast in de wereld van Gnawa ritmes tijdens de trommelworkshops en jamsessies waar getalenteerde muzikanten hun kunsten vertonen en jou de basisbeginselen van het trommelen bijbrengen. Voor ieder wat wils! 

Over Gnawa 

Gnawa is een spirituele en muzikale traditie uit Noordwest-Afrika, met wortels in Marokko, die bekendstaat om zijn trance-opwekkende ritmes en spirituele zang, ondersteund door de guembri en qraqeb. Deze muziekstijl, die verbonden is met spirituele genezing en ceremonies, verwijst naar voorouders, heiligen en geesten.

Elk jaar wordt in Essaouira een Gnawa-festival georganiseerd, dat wereldwijd bekendheid heeft gekregen. Sinds 2019 vindt ook in Den Haag een editie van het festival plaats, met een mix van muziek, dans, toneel en workshops. Een initiatief van Stichting Multicultureel Jongerengeluid, in samenwerking met PAARD, Korzo theater, Theater De Regentes, Amare, Het Nationale Theater en ProJazz. Ondersteund door Gnaoua Culture, Juliana Plaza, DPS Media, Gemeente Den Haag en Fonds 1818.

Voor meer informatie zie gnawafestival.nl