Maduro: over de voorstelling
Het verhaal van George Maduro (1916 -1945)
De stadsopera Maduro is een samenwerking van Amare, het Residentie Orkest, De Dutch Don't Dance Division i.s.m. Kwekers in de kunst en Rabarber. Met andere woorden: er zijn veel verschillende mensen betrokken bij de productie van deze voorstelling. Hier zetten we ze voor je op een rijtje!
George Maduro werd op Curaçao geboren en ging al jong met zijn gezin naar Nederland om naar de middelbare school te gaan. In 1934 start hij met een rechtenstudie in Leiden. Als de oorlog uitbreekt weert hij zich als militair in mei 1940 heldhaftig tegen het Duitse leger. Na de capitulatie van Nederland weigert hij een Jodenster te dragen en uiteindelijk sluit hij zich aan bij het Nederlandse verzet. Zijn ongeremde strijdbaarheid leidt tot meerdere opsluitingen door de Duitse bezetter en uiteindelijk overlijdt hij in concentratiekamp Dachau in 1945, elf weken voor de bevrijding.
De voorstelling Maduro vertaalt zijn levensverhaal naar het theater. Een verhaal van moed, vastberadenheid, onbaatzuchtigheid en vaderlandsliefde. En bovenal, een verhaal dat verteld moet blijven worden. In de muziektheaterproductie wordt zijn verhaal verweven met de geschiedenis van het ontstaan van Madurodam, waarvoor de bijzondere en sociale Bep Boon-van der Starp bergen verzette.
Achter de schermen
Maduro is een grote productie waarin wordt gedanst, gezongen en geacteerd natuurlijk. Dit betekent ook dat er veel verschillende mensen gemoeid zijn bij deze voorstelling. Van kostuumontwerpers tot dansers en van componisten tot zangers. Hieronder vind je enkele gezichten achter de stadsopera.
Bestel je kaarten
-
-
do 1 sep ’2220:15Première
-
vr 2 sep ’2220:15
-
za 3 sep ’2220:15
-
zo 4 sep ’2214:15
-
di 6 sep ’2220:15 - 22:45
-
wo 7 sep ’2220:15 - 22:45
-