Informatie over de zalen en openbare ruimtes

Wil je meer weten over de indeling van onze zalen? Op deze pagina geven we je graag meer informatie, bijvoorbeeld over welke plekken goed bereikbaar zijn als je slecht ter been bent, hoe breed de stoelen zijn en hoe je de zalen het beste kunt bereiken. Ook vind je meer informatie over de foyers, horeca en openbare voorzieningen.

Voor een goed overzicht kun je ook de zaalplattegronden bekijken van de Concertzaal, het Danstheater en de Nieuwe Kerk.  Per voorstelling of concert kan de rangindeling anders zijn. Een overzicht van alle zaalplannen, aantallen en blokkades vind je hier binnenkort in een apart zaalplannen document.

Concertzaal

De Concertzaal is onze grootste zaal en kan ±1500 bezoekers kwijt bij zit-concerten en ±2500 bezoekers bij sta-concerten. De stoelen zijn verdeeld over 4 zaalsecties, namelijk: parterre, loges, 1e balkon (incl. orkestring achter het podium) en 2e balkon (incl. orkestring).

Bekijk ook de zaalplattegrond van de Concertzaal.

Rolstoelplaatsen & mensen die slecht(er) lopen 
De concertzaal heeft 8 rolstoelplaatsen: een rolstoelplek aan de beide uiteinden van rij 2, rij 4, rij 15 en rij 22. De stoel hiernaast is geblokkeerd voor 1 mede-bezoeker en wordt 2 weken voorafgaand aan voorstellingen en concerten vrijgegeven voor reguliere verkoop wanneer ze niet verkocht zijn, met uitzondering van 1 stoel + rolstoelplaats. Rolstoeltoiletten zijn op elke etage aanwezig. 

Bij sta-concerten is er altijd voldoende plaats voor mensen die een rolstoel gebruiken, deze plekken bevinden zich op het 1e balkon ter hoogte van sectie D en/of sectie L. 

Mensen die slecht(er) lopen raden wij aan om plaats te nemen op de parterre. Deze stoelen zijn volledig traploos te bereiken via Ingang 1.

Een rollator of scootmobiel kan bij de ingang van de zaal gestald worden. Je kunt hier niet mee de zaal in. We adviseren je om contact op te nemen met ons bespreekbureau, zodat onze collega's je advies kunnen geven over hoe je het beste op je plek kunt komen. Rollatorgebruikers kunnen gebruik maken van een leenrolstoel. Indien je dit wenst, verzoeken we je dit van te voren bij ons aan te geven.

Het 2e balkon is alleen per trap te bereiken en daarmee niet toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn.

Toegang, Doorgang en Uitgang 
De Concertzaal heeft 4 ingangen verdeeld over de 2e en 3e verdieping van Amare. Beide verdiepingen zijn te bereiken met de liften (Ingang 4 is niet met de lift te bereiken).  

  • Ingang 1 is gelijkvloers en wordt standaard (aangegeven op ticket) gebruikt voor bezoekers die in een rolstoel zitten, slecht(er) lopen, of snel overprikkeld zijn.  
  • Ingang 2 (hoofdingang) geeft zaaltoegang middels 4 deuren. Vóór de ingang is een kleine trap met 4 traptreden. Een tweede trap geeft toegang tot de Loges en heeft ook 4 treden.
  • Ingang 3 geeft zaaltoegang tot de stoelen op het 1e balkon. Vóór de ingang is een kleine trap met 6 treden en een rolstoellift (maten staan bij deuren, traptreden en liften).  
  • Ingang 4 geeft zaaltoegang tot de stoelen op het 2e balkon en is alleen te bereiken middels een trap met 30 treden. Deze ingang is niet geschikt voor mensen die slecht(er) lopen. 

Stoelafmetingen en (extra) beenruimte 
Het zitvlak van de stoelen is ±47 cm breed tussen de armleuningen in en de stoel is inklapbaar. Het looppad van alle rijen in de zaal is ±37 cm breed . De beenruimte (afstand tussen voorliggende rugleuning en uiteinde zitvlak) is ±47cm op de parterre en ±25 cm op de loges en beide balkons. Rij 1 staat op ±120 cm afstand van het podium en heeft extra beenruimte.

Hoogtevrees 
Beide balkons lopen relatief steil af met ondiepe traptreden. De balustrade op de 1e rij is ±75 cm hoog. Mensen met hoogtevrees raden wij aan plaats te nemen op de parterre of loges.

Danstheater

Het Danstheater kan ±1250 bezoekers kwijt, waarvan ±1000 op de parterre en ±300 op het balkon.

Bekijk ook de zaalplattegrond van het Danstheater.

Rolstoelplaatsen & mensen die slecht(er) lopen 
Het Danstheater heeft 8 rolstoelplaatsen op rij 23 met daarnaast 1 stoel voor een mede-bezoeker. Tussen de overige plaatsen zijn er 5 stoelen voor mede-bezoekers, die 2 weken voorafgaand aan voorstellingen en concerten worden vrijgegeven voor reguliere verkoop wanneer ze niet verkocht zijn, met uitzondering van 1 stoel + rolstoelplaats. De stoelen voor mede-bezoekers kunnen op verzoek verwijderd worden voor in totaal 18 rolstoelplaatsen. Een rolstoeltoilet is aanwezig in de foyer.

Een rollator of scootmobiel kan bij de ingang van de zaal gestald worden. Je kunt hier niet mee de zaal in. We adviseren je om contact op te nemen met ons bespreekbureau, zodat onze collega's je advies kunnen geven over hoe je het beste op je plek kunt komen. Rollatorgebruikers kunnen gebruik maken van een leenrolstoel. Indien je dit wenst, verzoeken we je dit van te voren bij ons aan te geven.

Toegang, Doorgang en Uitgang

  • Ingang C - Ingang F (hoofdingangen) zijn met lift te bereiken. Je komt de zaal binnen ter hoogte van Rij 23. De zaaltrap (incl. trapleuning) loopt door tot en met voorste rij.  
  • Ingang A geeft zaaltoegang tot het balkon via een grotere trap met 18 treden of met een kleinere personenlift. Deze heeft een maximale doorgang van 85 cm en is 145 cm diep.
  • Ingang B geeft zaaltoegang ter hoogte van Rij 13 (halverwege de zaal) en is te bereiken middels een grotere trap met 16 treden of met een kleinere personenlift. Deze heeft een maximale doorgang van 85 cm en is 145 cm diep. 

Stoelafmetingen en beenruimte 
Het zitvlak van de stoelen is ±45 cm breed tussen de armleuningen in en is inklapbaar. Het looppad van alle rijen in de zaal is ±50 cm breed. De beenruimte (afstand tussen voorliggende rugleuning en uiteinde zitvlak) is ±32cm op de parterre en het balkon. Rij 13 heeft een doorlooppad van 1 meter diep en heeft dus ruime extra beenruimte. 

Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk heeft plek voor 344 bezoekers en is uit te breiden tot maximaal 492 plaatsen.

Bekijk ook de zaalplattegrond van de Nieuwe Kerk.

Rolstoelplaatsen & mensen die slecht(er) lopen
De kerk heeft een zo goed als onbeperkt aantal rolstoel plaatsen. Er is één vaste rolstoelplaats te boeken bij een geplaceerde voorstelling maar het is toegestaan om extra rolstoelplaatsen te verkopen. De kerk is gelijkvloers, dus bezoekers kunnen met een rolstoel, scootmobiel of rollator een concert bezoeken.

De foyer van de Nieuwe Kerk bevindt zich beneden en hier kun je met een stoellift naartoe, hiervoor moeten bezoekers uit de rolstoel/scootmobiel. Het zitvlak van de stoellift is 48 cm tussen de armleuningen in en is 31 cm diep. Vooraf, in de pauze, en achteraf kan een gastvrouw- of heer een drankje regelen voor mensen die niet naar beneden willen/kunnen.

Een rolstoeltoilet dat gelijkvloers met de zaal is, bevindt zicht in de kleedkamer van de artiesten (achter de kansel). Een gastvrouw- of heer kan bezoekers hiernaartoe begeleiden.

Toegang, Doorgang en Uitgang
De kerk heeft één ingang met een 15 cm hoge drempelplaat en geeft middels twee grote deuren met een maximale doorgang van 140 cm toegang tot een kleine wachtruimte. Vanuit de wachtruimte zijn er twee ingangen die gelijkvloers toegang geven tot de kerkzaal, deze dubbele deuren (en de gang de zaal in) hebben een maximale doorgang van 105 cm. De foyer van de kerk bevindt zich in het souterrain van de kerk, toegang is mogelijk via een trap met 23 traptreden en een stevige trapleuning. De foyer geeft toegang tot de zaal via drie (middel)grote trappen omhoog met in totaal 23 traptreden.

Stoelafmetingen en beenruimte
In de kerkzaal staan comfortabele conferentiestoelen om de concerten/voorstellingen bij te wonen. Het zitvlak van de stoelen is ±55 cm breed tussen de armleuningen. De beenruimte (afstand tussen voorliggende rugleuning en uiteinde zitvlak) is ±36 cm.

Kerkbanken
De banken hebben een massief houten rugleuning en een zitvlak met kussendemping over de gehele lengte van de banken. De beenruimte (afstand tussen voorliggende rugleuning en uiteinde zitvlak) is ±36 cm.

Amare Studio

De Amare Studio is onze kleinste zaal met een vlakke vloer. We kunnen 100 bezoekers kwijt op de tribune of 200+ bezoekers wanneer de tribune is ingeschoven. 

Rolstoelplaatsen & mensen die slecht(er) lopen 
De rolstoelplaatsen bevinden zich vóór de tribune, waardoor we geen maximum aan het aantal beschikbare rolstoelplaatsen hebben. Omdat de studio ongeplaceerd verkocht wordt blokkeren we standaard 2 rolstoelplaatsen, maar we kunnen er meer verkopen. 

Een rollator of scootmobiel mag mee de zaal in en kan aan de zijkant van de tribune staan (of vlak bij de deur wanneer de tribune niet wordt gebruikt). 

Toegang, doorgang en uitgang 
Er is één ingang tot de zaal (vlak bij de Stadskantine). De dubbele klapdeuren hebben - zoals bij alle zalen - een maximale doorgang van 175 cm. Bij toepassing van de tribune is er een klein trapje aan beide uiteinde van de rijen om bij de zitplaats te komen. Voor de eerste rij is dit 1 traptrede en in totaal zijn er 6 traptreden om tot de achterste rij te komen. 

Stoelafmetingen en beenruimte 
Bij gebruik van de tribune is het zitvlak van de stoelen ±45 cm breed tussen de armleuningen in en is de stoel inklapbaar. Het looppad van de rijen is ruim 70 cm breed. De beenruimte (afstand tussen voorliggende rugleuning en uiteinde zitvlak) is 54 cm. De voorste rij heeft extra beenruimte. 

Conservatoriumzaal 

De zaal van het Koninklijk Conservatorium is onze ensemblezaal en kan ±300 bezoekers kwijt op de tribune.

Rolstoelplaatsen & mensen die slecht(er) lopen 
De rolstoelplaatsen bevinden zich vóór de tribune, waardoor we geen maximum aan het aantal beschikbare rolstoelplaatsen hebben. Omdat de zaal ongeplaceerd verkocht wordt blokkeren we wel standaard 2 rolstoelplaatsen, maar we kunnen er meer verkopen. Mensen die slecht(er) lopen kunnen plaatsnemen op Rij 1 , welke gelijkvloers aan de zaalingang is. 

Een rollator of scootmobiel mag mee de zaal in en kan aan de zijkant van de tribune staan. 

Toegang, Doorgang en Uitgang 
Er zijn twee ingangen tot de zaal op de 4e etage van Amare. Deze zijn met de lift te bereiken. Aan beide uiteinden van de tribune is er een trap aanwezig. De eerste rij is gelijkvloers en de rest van de tribune heeft in totaal 22 traptreden om bij de 12e rij te komen (2 treden per rij). Er zijn trapleuningen aanwezig langs de gehele diepte van de tribune. 

Stoelafmetingen en beenruimte 
Het zitvlak van de stoelen is ±46 cm breed tussen de armleuningen in de stoel is inklapbaar. Het looppad van de rijen is ruim 72 cm breed. De beenruimte (afstand tussen voorliggende rugleuning en uiteinde zitvlak) is 54 cm. De voorste rij heeft dus onbeperkt beenruimte. 

Brasserie Amare 

 

De Brasserie bevindt zich op de bagane grond, aan de kant van het Spuiplein. De tourniquetdeuren van Amare hebben een knop waarmee de rolstoelstand kan worden ingesteld. De deuren draaien dan op een langzame stand.

In de Brasserie zijn onbeperkt rolstoelplekken aanwezig. De tafels zijn rolstoeltoegankelijk. Er is een rolstoeltoilet aanwezig.

Stadskantine 

 

De Stadskantine is op de derde etage, deze is met de lift bereikbaar. In de Stadskantine zijn onbeperkt rolstoelplekken aanwezig. De tafels zijn rolstoelvriendelijk en er is een rolstoeltoilet aanwezig.

Foyers 

 

Elke zaal in Amare (met uitzondering van de Amare Studio) heeft een foyer met zitgelegenheid en een bar. In de foyers zijn statafels en banken, stoelen, poefjes en salontafels aanwezig. Met uitzondering van de statafels zijn de zitgelegenheden dus goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. De banken, stoelen, poefjes en salontafels zijn tussen de 40 en 50 cm hoog. Gebruikers van een rolstoel kunnen zonder moeite met hun mede-bezoek plaats nemen bij een salontafel of een van de zitgelegenheden gebruiken. 

In de Nieuwe Kerk staan statafels en enkele zittafels, de zittafels zijn 70 cm hoog van de grond tot onderkant tafelblad en hebben een diepte van 30 cm van poot tot rand. 

In elke foyer bevinden zich één of meerdere bars die tussen de ±110 en ±120 cm hoog zijn en die zijn daarmee helaas niet toegankelijk genoeg voor mensen in een rolstoel. Wel is er een mobiele pinterminal en ons personeel kan uiteraard tegemoetkomen bij het uitgeven van een drankje. 

Zakelijke ruimtes 

 
Het Kunstenplein

Het Kunstenplein is op de begane grond van Amare en daarmee volledig toegankelijk. Wanneer er programma's of events in deze ruimte zijn, is de deur naar het rolstoeltoilet van de brasserie open. De doorgang van de gang en het toilet is minimaal 90cm volgens voorschriften.

De Spinoza Foyer

De Spinoza Foyer wordt voor verhuur en genodigden van het Danstheater gebruikt en bevindt zich op de 1e verdieping van Amare aan het einde van Foyer 1. Via één van de vier reguliere personenliften, de roltrap, of de Tribunetrap kun je op de 1e verdieping komen. De foyer is gelijkvloers en er is één rolstoeltoilet aanwezig met een doorgang van minimaal 90cm.

De Spinoza Foyer geeft toegang tot een speciale zaal voor genodigden op een bovengelegen verdieping, hiervoor is geen lift aanwezig en er moeten drie trappen gelopen worden met in totaal 17 traptreden. 

De Swing  

De swing bevindt zich naast de garderobe. Om toegang te krijgen tot de hoofdingang moet er een kleine trap op worden gelopen met 3 traptreden. Direct naast de trap is er een rolstoellift aanwezig. De doorgang is ±108 cm breed en de lift is ±120 cm diep. Het duurt ongeveer 1 minuut om van de vloer tot de ingang van de foyer te komen met de lift. De lift heeft een gewichtsbeperking van 350kg. De dubbele deuren van de foyer hebben een maximale doorgang van 160 cm. Aan het einde van de foyer bevindt zich een verhoogd gedeelte dat met 6 traptreden te betreden is met een tweede ingang tot de foyer. De maximale doorgang van deze deur is 120 cm en geeft tevens doorgang naar de Salsa en alle Jazz Foyers. Een rolstoeltoilet bevindt zich achter de garderobe, bezoekers van de Swing moeten dus met de rolstoellift terug naar de 1e etage.

De Jazz foyers (4 stuks) 

Er zijn in totaal 4 Jazz foyers, die allemaal achter de garderobe te vinden zijn op een verhoogd gedeelte. Om hier te komen moeten er 9 traptreden beklommen worden of kan een rolstoellift gebruikt worden. De rolstoellift heeft dezelfde afmetingen als die voor de Swing: de doorgang is ±108 cm breed, en de lift ±120 cm diep. Het duurt ongeveer 1 minuut om van de vloer tot de ingang van de foyer te komen met de lift. De lift heeft een gewichtsbeperking van 350kg. De Jazz foyers hebben allemaal dubbele deuren die toegang geven tot de ruimtes en hebben een maximale doorgang van 160 cm breed. Een rolstoeltoilet bevindt zich achter de garderobe. Bezoekers van de Jazz foyers moeten dus met de rolstoellift terug naar de 1e etage. 

De Salsa 

De Salsa bevindt zich aan het einde van de gang waar de Jazz foyers zich ook bevinden. Om hier te komen moeten er 9 traptreden beklommen worden of kan een rolstoellift gebruikt worden. De rolstoellift heeft dezelfde afmetingen als die voor de Swing: de doorgang is ±108 cm breed, en de lift is ±120 cm diep. Het duurt ongeveer 1 minuut om van de vloer tot de ingang van de foyer te komen met de lift. De lift heeft een gewichtsbeperking van 350kg. De Salsa heeft een maximale doorgang van 120 cm breed. Een rolstoeltoilet bevindt zich achter de garderobe, bezoekers van de Salsa moeten dus met de rolstoellift terug naar de 1e etage.

De Tango foyers (2 stuks) 

Deze twee foyers zijn in feite een verlengde van Foyer 2, waar de hoofdingang van de Concertzaal is. Deze hele verdieping is gelijkvloers en dus toegankelijk. Een rolstoeltoilet bevindt zich vlak bij de liften. Hier gelden de algemene afmetingen voor de foyers.

Club 4 (Conservatoriumzaal) 

Deze ruimte is de foyer van de Conservatoriumzaal en kan middels twee dubbele klapdeuren betreden worden. De deuren hebben een maximale doorgang van 160 cm. De zitgelegenheden in deze foyer zijn van staal (zonder kussendemping) en zijn tussen de ±45 en ±50 cm hoog. Er zijn twee rolstoeltoiletten aanwezig. De bar in Club 4 is ±115 cm hoog en daarmee niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel is er een mobiele pinterminal en ons personeel kan uiteraard tegemoetkomen bij het uitgeven van een drankje.