Divali lezing 2022
-
zo 23 okt ’2215:00 - 16:00Amare Studio
Programma
15.00 - 16.00 | lezing in Amare Studio
16.15 uur | ontsteken diya en gebed met Vishnu Mahadew Panday.
16.45 uur | lampionnen knutselen en lichtjesoptocht naar Nieuwe Kerk (start vanaf traptribune op het Kunstenplein)
Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.
Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is geboren in Paramaribo en van Indiase afkomst, en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.
Credits
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.
Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeistische grondslag.
Sanatan Hindoe parishad Nederland (SHPN) is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de Nederlandse samenleving.