© Hans Gerritsen

Tegenwind (7+)

De Stilte & Artvark Saxophone Quartet
Festival De Betovering
wo 30 okt / 15:00
wo 30 okt ’24
15:00 - 15:55

Tegenwind is alles wat overwonnen moet worden. Wat hebben we nodig als het tegenzit?

De toeschouwer wordt meegenomen in een de sferische wereld waarin dans, muziek en enscenering hand en hand gaan. Iedere beweging is welgekozen, een integraal onderdeel van het geheel. Dat is knap, gezien het feit dat het bronmateriaal, de muziek, er al lag.

Theaterkrant

‘The answer my friend, is blowin’ in the wind, the answer is blowin’ in the wind.’ - Bob Dylan. De succesvolle samenwerking van de Stilte en Artvark saxofoonkwartet met de productie Bosch in Bed krijgt een vervolg met de voorstelling Tegenwind. Gebaseerd op het volledige album ‘Mother of Thousand’ van Artvark maakte Jack Timmermans dertien schetsen op evenveel muziekstukken. Dertien losse stukken muziek en dans komen samen in een veranderend decor van glasgordijnen en stoelen. Het podium ademt een voorbije tijd en lijkt te verwijzen naar terrassen, pleinen en soortgelijke locaties waar mensen samenkomen. Aangezet door de live muziek komen vier dansers in aanraking met elkaar.

Toegankelijkheid  
Deze voorstelling is rolstoeltoegankelijk. Lees op deze pagina meer over toegankelijkheid in Amare.


Garderobe en kluisjes  
Garderobe is inbegrepen bij je ticket. Je kunt je jas of tas ook in een kluisje kwijt. De kluisjes vind je naast de garderobe. Je hebt geen muntje of pinpas nodig. Je sluit het kluisje af en opent het weer met een 4-cijferige code die je zelf verzint.   
  

 

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  


Stapelkorting
Bij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.  

Credits

Cast
Hayleigh Smillie, Stavali Portegijs, Evi de Boeck, Philip Vötter, Eduarda Santos, Pilvi Kuronen, Gianmarco Stefanelli dansers

Creatives
Jack Timmermans
choreografie
Jack Timmermans decor
Artvark Saxophone Quartet muziek
Aleksandra Pershay kostuums
Pink Steenvoorden - Einstein Design lichtontwerp