Eric Ineke invites Kuba Stanckiewicz

Jazz em Brasse
zo 24 nov / 15:00 - 17:30
zo 24 nov ’24
15:00 - 17:30

De in Wrocław, Polen, geboren jazzpianist en arrangeur Kuba Stankiewicz heeft een aanzienlijke internationale concertcarrière en een aantal opmerkelijke opnames op zijn naam staan. 

Stankiewicz omarmde de Amerikaanse jazz en besloot verder te studeren aan het befaamde Berklee College of Music in Boston, waar hij in 1990 afstudeerde met een diploma in pianoperformance. Als laureaat van de prestigieuze Oscar Peterson Award en finalist in de Thelonious Monk International Jazz Piano Competition in Washington DC toerde Kuba Stankiewicz begin jaren negentig door de Verenigde Staten met het wereldberoemde Artie Shaw Orchestra. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de internationale jazz scene en… als Eric Ineke iemand uitnodigt dan is een geweldige middag verzekerd.

Podium De Nieuwe Kamer (PDNK)
Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) organiseert jaarlijks zo´n 60 jazzconcerten bij diverse podia in Den Haag. PDNK richt zich daarbij vooral op musici die een band met de Haagse regio hebben. In Brasserie Amare organiseert Podium De Nieuwe Kamer (PDNK) op vrijwel elke zondagmiddag, in samenwerking met Open Amare, een gratis jazzconcert. De concerten worden in samenwerking met (internationale) studenten van het Koninklijk Conservatorium georganiseerd. Er is er ook ruimte voor Cd-presentaties, nieuwe initiatieven en nieuw talent, kortom een ruime presentatie vanuit de Haagse Jazz scene. Tijdens de pauze vragen we een bijdrage om jazz op dit podium in stand te kunnen houden.

Credits

Kuba Stanckiewicz piano
Marius Beets contrabas
Eric Ineke drums