© Kamerich & Budwilowitz

Hebbes (4+)

Frisse Oren en WIRWAR Producties
Festival De Betovering
ma 28 okt
ma 28 okt ’24

Een acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

Met indrukwekkende acrobatische kunstjes, afwisselende muzikale intermezzo’s en een vleugje slapstick zorgt de voorstelling voor een vermakelijke theatermiddag voor iedereen vanaf 4 jaar

Theaterkrant

Ken je dat? Dat je iets kwijt bent en niet weet waar je het hebt gelaten? En heb je ook weleens het gevoel dat je iets kwijt bent, maar je weet niet wát? Dat het leek alsof je iets beet had, alsof je het vast kon houden, maar dat het toch door je vingers is geglipt?

Hebbes is woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Twee acrobaten van circustheatergezelschap WIRWAR Productes en twee musici van muziekcollectef Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling. Over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

Net als de voorstellingen van WIRWAR Producties zijn de voorstellingen van Frisse Oren woordenloos, dat maakt ze toegankelijk voor alle jonge kinderen, ouders en grootouders, van welke culturele achtergrond dan ook.

Workshop Hebbes (4+)
Wil je zelf wat acrobatische trucs uitproberen onder begeleiding van de acrobaten van WIRWAR Producties? Dit is je kans! Meld je aan voor de workshop

Toegankelijkheid
Deze voorstelling is niet prikkelrijk of prikkelarm en geschikt voor kinderen met een auditieve beperking/TOS (taalontwikkelingsstoornis).

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking, mede mogelijk gemaakt door stichting Komt het Zien! Lees hierover meer onderaan deze pagina. 

Garderobe en kluisjes 

Garderobe is inbegrepen bij je ticket. Je kunt je jas of tas ook in een kluisje kwijt. De kluisjes vind je naast de garderobe. Je hebt geen muntje of pinpas nodig. Je sluit het kluisje af en opent het weer met een 4-cijferige code die je zelf verzint.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Komt het Zien!
Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de kassa om tickets te bestellen. Klik hier om meer te lezen over de bereikbaarheid van de kassa.

Dit zeiden slechtzienden eerder:
“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

Meer over Stichting Komt het Zien! vind je op hun website.

Credits

Cast
Marieke Franssen dwarsfuit en piccolo
Joost van Genugten tuba
Ivar van Woenzel acrodance
Sanne Hamstra hand-to-hand

Creatives
Laura van Hal & Anneke Wensink concept & regie
Regina Rorije kostuumontwerp
Arthur Wagenaar muziek
MAPA (Moving Academy for Performing Arts) coaching
Jolanda Lanslots scenografie
Maarten Verheggen lichtontwerp en techniek
René Nekkers & Rudi van Hest zakelijk leiding
Ayla Maagdenberg grafisch ontwerp/foto

Coproductie van Frisse Oren en WIRWAR Producties